Een uitkijk naar de voorjaarsvakantie

Een uitkijk naar de voorjaarsvakantie
We bevinden ons midden in de lente, normaal gesproken wordt er in deze periode (de maanden februari en mei) volop de koffers gepakt en afgereisd naar het buitenland om te genieten van het voorjaarszonnetje in een andere omgeving. Helaas is de wereld nog steeds in de ban van het coronavirus en ziet het ernaar uit dat we de voorjaarsvakantie dit jaar zullen moeten overslaan. Maar wie zegt dat we niet alvast mogen dromen van de reizen die komen gaan? Wij doen dit in ieder geval wel. Wij gaan ervan uit dat we volgend voorjaar weer van de Tsjechische bergen kunnen afroetsjen en u ook weer met volle teugen kunnen laten genieten van de voorjaarszon tijdens uw vakantie in Tsjechië.
Skiën in het voorjaar
Niet alleen in de winter, maar ook in het voorjaar kunt u heerlijk skiën in Tsjechië. Door de oostelijke ligging en het klimaat zijn er aardig wat plekken waar u in het voorjaar nog volop van de wintersport kunt genieten. Deze gunstige ligging zorgt er samen met het optimale gebruik van sneeuwkanonnen voor dat ook na afloop van het winterseizoen er sprake is van een goede sneeuwzekerheid. Ski liefhebbers, snowboard fans en langlauf fanaten hoeven hun wintersportoutfit na de december maand dus nog niet in de kast te hangen.

Hoe Tsjechië vroeger misschien nog niet zo hoog op het wintersportbestemming lijstje stond, wordt het land ieder jaar populairder onder de wintersporters. Steeds meer mensen ervaren wat een fantastisch mooi en veelzijdig land Tsjechië is, en wij worden daar natuurlijk enorm blij van. Waarom Tsjechië tegenwoordig zo in trek is bij de wintersportfanaten begrijpen wij maar al te goed. De voornaamste reden dat men naar dit land afreist voor de wintersport zijn de vriendelijke prijzen. In vergelijking met de Alpenlanden is Tsjechië een verademing voor uw portemonnee. Telkens weer zult u zich verbazen over de lage prijzen; skipassen,skiverhuur, hotelkamers, vakantiewoningen, noem het maar op. Tijdens de wintersportvakantie in Tsjechië doet u zowel uzelf als uw portemonnee een groot plezier. Wist u dat u hier voor slechts 1-2 euro al een halve liter pils krijgt voorgeschoteld? Wij voorspellen dat het nog wel eens heel gezellig kan worden tijdens de aprés ski.

Vrees niet dat de lage prijzen af doen van de kwaliteit. In tegendeel, er is in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de skigebieden. Moderne kabelbanen en uitstekend onderhouden pistes nodigen u uit om gebruik van hen te maken. Het is ook niet zo gek dat de Tsjechen veel moeite steken in het ontwikkelen van prachtige ski resorts, de wintersport kent hier namelijk een lange traditie en heeft een speciaal plekje in het hart van veel Tsjechen. Vooral onder families met kinderen is Tsjechië een geliefde wintersportbestemming. In dit kindvriendelijke wintersportland, leren veel kleintjes voor de eerste keer om op lange latten van de berg af te glijden. Kinderskiparken, professionele leraren, enthousiaste animatieteams en vrolijke mascottes maken veel Tsjechische skigebieden een echt winterparadijs voor de kids. Wintersport is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar, dit komt vooral omdat het zo super gezellig is, lekker de hele dag samen op pad, genieten van urenlang aan sneeuwpret. Ja, de gezelligheid is wat wintersport voor velen zo aantrekkelijk maakt. Laat wintersport in Tsjechië nou net gelijk staan aan zo’n flinke portie gezelligheid. In de aanwezige aprés- ski barretjes, restaurants en wellness wordt de gezelligheid op de pistes doorgezet!

Aan skigebieden geen gebrek!
Wie voor wintersport in Tsjechië kiest heeft de keuze uit een aantal mooie skigebieden, die ieder zo zijn eigen karakter heeft. Er zijn drie regio’s met tal van prachtige skigebieden waar de wintersportliefhebber zijn hart kan ophalen. Dit zijn het Ertsgebergte, het Bohemer Woud en het Reuzengebergte, waar het merendeel van het wintersporttoerisme plaats vindt.

Het grootste skigebied van Tsjechië is Černá Hora - Pec, dit skiresort bestaat uit niet één maar vijf skigebieden! De skigebieden met hun verschillende moeilijkheidsgraden en lengte heten ieder type wintersporter welkom. De ervaren skiër kan zijn kunsten vertonen op de Funline, een piste met hellende bochten en een acht meter lange tunnel en de kids kunnen zich vermaken met de magische tapijten in de kinderskiparken. Brede pistes, uitdagende pistes in Černá Hora - Pec vindt u ze beide. Na urenlang zich te hebben uitgeleefd op de pistes, is een grote kop chocolademelk of een lekker wijntje in het oergezellige Pec pod Sněžkou vast niet mis. Als u in gebied Janské Lázně bent, neem dan even een skipauze en spring een band in om een adrenaline verhogend ritje te maken tijdens het snowtuben. En wat u vooral niet moet overslaan is een bezoekje aan de koningin van de Tsjechische bergen, de Snežka. Het uitzicht op de top van deze machtige berg is fenomenaal. Met de gezamenlijke skipas kunt u gebruik maken van elk van de skigebieden, in Černá Hora - Pec bent u dus lang niet uitgekeken. Bekijk ons aanbod

In de heuvelachtige bossen van het Boheemse Woud bevindt zich het gezellige dorpje Lipno nad Vltavou. Een dorp gelegen bij de berg Kramolin, waar zich boven op een prachtig Ski Areal bevindt. Met 9 pistes en afdalingen met een totale lengte van circa 8 kilometer kunnen wintersporters zich hier prima vermaken. Het aanwezige kinderskipark beschikt over alle ingrediënten om de kleintjes uren van plezier te bezorgen. Zo zijn er kinderskiliften, sneeuwtunnels, sprookjesachtige slaloms, een skispeeltuin, en een snowtube. Ook langlaufers en snowboarders zullen het hier heerlijk vinden. Zo wachten er 50 km aan langlaufloipes en een gaaf snowpark op hen. Bekijk hier onze accomodaties in dit prachtige skigebied. Bekijk ons aanbod

We zeiden het net al het Reuzengebergte is de regio waar het meeste wintersporttoerisme plaats vindt. Hier vindt u het prachtige skigebied Špindlerův Mlýn, dat bijzonder populair is onder Nederlanders. Špindlerův Mlýn met haar pittoreske huisjes met kleurrijke gevels en de mooie witte brug over de Elbe mag met recht de parel van de Tsjechische skigebieden genoemd worden. Dit skigebied kent een schilderachtig centrum en is goed geschikt voor beginners en licht gevorderde wintersporters. Ook in de avond kan er hier gebruik worden gemaakt van de hellingen. Skiën onder een donkere hemel omringd door lichtjes die licht op de baan werpen, is toch echt wel een bijzonder tafereel. Men kan hier ook genieten van andere activiteiten, zoals sleeën, snow biken of worden voortgetrokken in een heuse arrenslee! Bekijk ons aanbod

Graag willen wij één van onze favoriete accomodaties in Špindlerův Mlýn uitlichten. Zie hier Family Hotel Lesana, dat zoals de naam al doet vermoeden helemaal is ingericht voor families. Aan het einde van de intensieve skidag kunt u al skiënd naar dit prachtige hotel aan de bosrand, om hier even lekker op te laden. Family Hotel Lesana beschikt over alle faciliteiten om u een heerlijk en comfortabel verblijf te bieden. De kinderen zullen het hier gegarandeerd naar hun zin hebben, zo is er zwembad, een gezamenlijke kamer met playstation, een animatieteam, een kinderdisco en een kinderbioscoop. Ook voor u heeft Family Hotel Lesana veel te bieden. Het hotel beschikt over een kinderopvang, na de kids hier te hebben afgezet kunt u uzelf even lekker verwennen, in het stoombad, de sauna of het solarium. Voor het hele gezin is Family Hotel Lesana een heerlijke plek om te verblijven tijdens uw skivakantie in Tsjechië. Bekijk ons aanbod

Skivakantie combineren met een citytrip
Naast prachtige skigebieden kent Tsjechië ook veel leuke steden die zeker de moeite waard zijn om tijdens uw wintersportvakantie te bezoeken. Hoe leuk is het om na een dag met de neus in de sneeuw gezeten te hebben de skilatten eventjes af te doen en cultuur te snuiven tijdens een stedentripje naar één van de charmante Tsjechische steden? Tijdens uw verblijf in de skigebieden Špindlerův Mlýn en Černá Hora-Pec kunt u een leuk uitstapje naar steden Liberec, Trutnov, Jablonec nad Nisou maken. En uw skivakantie in Lipno nad Vltavou kunt u goed combineren met een bezoekje aan Český Krumlov, wat wel een beetje op een minatuur Praag lijkt.

Tsjechië is gezegend met een wonderschone omgeving, waar u ook verblijft tijdens uw wintersportvakantie u wordt overal geconfronteerd met de prachtige ongerepte natuur. Vooral tijdens uw vakantie in het Reuzengebergte schreeuwt de omgeving om ontdekt te worden.

Tsjechië bewijst keer op keer weer dat het een enorm veelzijdig land is dat ontzettend veel te bieden heeft. Zeker voor wintersportliefhebbers is Tsjechië tijdens het winterseizoen en het voorjaar een genot. Wij kunnen niet wachten om weer naar het winterwonderland te kunnen vertrekken.

Laat een reactie achter